Layan iklan

Sunday, January 31, 2010

Weekend...lagi

SABTU...

Jumaat pergi pasar bli tulang & sikit sayur sbb tghari Sabtu nak msk sup tulang. Kul 8 pagi Mummy dah start rebus tulang. Biase bab merebus ni amik masa lebih 2 jam sbb nak bg btol2 empuk. Sementara tunggu daging tulang empuk, mcm biasa la Mummy lipat baju sebakul & activity menggosok baju keje utk stok seminggu. Hubby Mummy lak pas mandikan Khaleesa, kluar gi basuh kete. Dah gosok baju keje separuh, Mummy siapkan 'bumbu' (dlm bahasa jawa) @ bahan-bahan utk tumis bagi sup tulang. Masak nasi skali... Bahan penting dlm sup Mummy ialah kentang sbb kentang blh memekatkan kuah... Hubby blk sume dh setel, cume tggl goreng telo...tu sume hubby Mummy yg gorgkan...
Aksi xcited Khaleesa on da way ke pasar

Lps lunch, Mummy ngadap la jap laptop ni jenguk2 blog...hihi...sambil2 check showtime 'Adnan Sempit'.Hubby Mummy wat reservation kul 9.50 mlm...so, ptg kena tdokan Khaleesa dgn secukupnye...takot mengamuk lak kang dlm wayang...huhu...

ADNAN SEMPIT
Muvee nih sgt ler xmengecewakan...dari start smpi abis, sume org asik je gelak2...mmg lawak gila! pada yg dok pk nak tgk muvee pe nant, apa kata setkan Adnan Sempit dlm schedule...hihi

Dari 10...Mummy bg

9 thumbs up!

AHAD
Pagi nih Mummy siapkan breakfast wat alas prot jer...Jemput-jemput udang cicah sambal kicap. Ni mmg faveret hubby Mummy...wat alas prot sbb lps Zuhor nanti ada mjlis tunang cousin Mummy kat Kempas. So, xmo ckp byk....juz tgk jela picture yg sempat disnap...maklumla, Mummy kena pantau Khaleesa yg reti nak dok diam...huhu...
Picture ni kecik sbb terserlah sungguh ke'chubby'an Mummy..hahaha...malu tol la!

Nila Emak Mummy...suke posing gak, pantang nmpk camera...hihi

Serupa tapi bkn adik beradik tau...yg biru adik Mummy, kelabu cousin...

Hah...2 blue gals tu adik Mummy...

* Nak update status DIET Mummy mlm nih, menu orange jus home made + kuih jer...dah ramai ckp Mummy gemuk. kena usaha keras utk dpt blk 55kg. BLH KER...?

TIPS: Nak memekatkan sup ialah dengan memasukkan kentang @ keledek...rebus smpai empuk then lenyek.

 

2 comments:

  1. chubby mummy pun cun peeeeeeee...
    ase nak geget jek pp tu ekekeke

    ReplyDelete