Layan iklan

Tuesday, December 15, 2015

:: Etika nak memotong jalan...



Tak tahu nak bagitahu ni entri marah atau apa... hu hu huu... Nak cerita sikit etika ketika nak potong jalan orang. Nak kata tak sekolah, takkan boleh dapat lesen kan. Nak kata cacat, takde plak sticker OKU. 

Nak cerita mentality sesetengah orang... Lelaki... bila keluar simpang atau potong jalan, nampak je perempuan yang drive memang sesuka hati la dia keluar atau potong. Kau paham tak perempuan ni cepat gelabah. Bila nak tekan brek tertekan minyak, pastu gedebuk langgar ko... mula la viral sana sini cakap salah perempuan. Kau sedar tak masa keluar or potong tu takde pasang signal or angkat tangan??? 

Paling sakit jiwa, aku jauh lagi kau terhegeh-hegeh nak keluar ke taknak... eh! eh! bila aku dah dekat, tetiba keberanian kau muncul. Biasa kes macam ni perempuan la kan. 

Dah banyak kali kena... Tu belum lagi yang bawak 60kmj tapi dok lorong kanan. Bila naik lampu, mencecet-cecet ke kiri tapi dok pandang-pandang tak puas hati konon. 

Kesimpulannya, nak keluar simpang atau potong jalan tu....

- Pastikan lampu signal tu pasang... Sayang Allah bagi cukup lengkap sempurna anggota badan tapi tak digunakan.

- Pastikan kereta dari arah depan belakang masih jauh... jangan la terhegeh-hegeh.

- Hormat sikit dengan angkat tangan kalau rasa diri tu dah buat salah... sekurangnya kurang la skit kena maki belakang-belakang. Maki tu kan doa. haishh!!!

Ok la... tu jela nak bebel rini. Sekian

5 comments:

  1. bertabahlah. memang jadik pemandu nih kena banyak bersabar.
    Zura pon kalo memandu selalu jer membebel2 sorang2. kadang2 tuh jadik co pemandu pon membebel jugak. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehee...btol2 zura.kdg2 co pemandu yg lebih2.

      Delete
  2. Mummy ni marah betul ni..
    Hihihi
    Lama ibu aqil x sggh sini..
    Dah mommy x mo marah2..
    Nanti x comei.. ;)

    ReplyDelete
  3. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete