Layan iklan

Thursday, November 10, 2011

:: Pengakuan~ I'm officially...

Berpeluh jantan betina nak buat pengakuan ni.hehee...maybe ada yg terperanjat, sedih @ happy. Happy?? sapala tu ye. Rasanya Mummy sudah cukup bersedia untuk buat pengakuan berani mati ni. Huh! saspen sudah... Pengakuan kali ni mungkin agak memeranjatkan sbb secara fizikal, dilihat semuanya normal. Tapi secara rohaniah, hanya mereka saja memahami. Takkan la nak cerita hal dalam kelambu kat semua orang. Tak semestinya nampak gembira, kita bahagia. Dalam hati hanya Allah je yang tahu. kan? kan? kan?

Oklah, membebel terlebih la plak Mummy ni.
Officially................ i'm SINGLE now. Hampir 5 tahun kami dapat bertahan. Sebenarnya dekat setahun juga kami cuba pertahankan tapi nak buat mcm mana... ajal maut jodoh semua Allah yg tentukan. Kami tidak la bergaduh cuma ada issue yg tak dpt diperjelaskan kat sini yg membuatkan kami mengambil keputusan nekad. Masing-masing ada silap, x blh nak tuding jari salahkan sblh pihak je. Perpisahan kami ini secara baik setelah berbincang dari hati ke hati (amboi ayat!). Tiada marah, dendam atau sakit hati... Mummy pun dah redha & ikhlas terima ketentuan Allah ni. Mummy pun tidak la membuat keputusan terburu. Sebelum buat keputusan, byk peringkat kena buat. Setelah berbincang dari hati ke hati, Mummy susuli dgn istikharah. InsyaAllah, ini adalah keputusan yg terbaik utk kami. Harap perpisahan ini akan menjadikan kami lebih matang & mengubah cara hidup kepada lebih baik. Hidup Mummy xde berubah pun. Ada suami @ x sbnrnya sama je. Cuma status je la berubah. heheee... Serik ke? Terus terang, buat masa ni mmg terasa serik. Tapi mana tau lagi 2 3 tahun kan. ntahla...

Ada juga suara2 bersuara, "x kesian kat anak ke?"... Dulu mgkn Mummy rasa kesian tapi kali ni kena fikir kebaikan bersama juga. Lebih kurang setahun dok berjauhan sbnrnya mengajar Khaleesa lebih berdikari. Mummy cuba juga menerangkan keadaan kami, tapi bdk2 bkn la faham pape. Lagipun Khaleesa tidak byk bertanya pasal dadi die. 

Cukup la Mummy bersabar. Mana yg x betul pada diri, akan Mummy ubah. Dugaan yg Allah bg ni, insyaAllah ada hikmahnya. Doakan kami dipermudahkan perjalanan hidup agar lebih diredhai olehNya. Mummy mendoakan en EX bahagia bersama dia & hidup gembira. 
p/s: Jgn lupa tanggungjwb kat anak ye.hehehee....

Sekian pengakuan Mummy...ini bukan rekaan, ini adalah realiti. 
Senyum ketawa xsemestinya kita bahagia...menangis xsemestinya kita berduka.

Latest of me & cik Khaleesa


Dia jela pengarang jantung hati skang... hehehee...

14 comments:

  1. heard about this yesterday. sedih & tekezut giLaa! semuga akak tabah menempuhinya. refuse to know the detaiLs, tp apa yg bLeh dijadikan pengajaran tuu, share Lah keyy! err.. takut! :(

    ReplyDelete
  2. akak, sgt trkejut ok.akak jg diri ok..you will be fine.Allah always with us.take care..take care..take care ok kak.

    ReplyDelete
  3. bru ade mase nak bace blog ko..aku prcaya Lezah yg aku kenal skarang sekuat Lezah aku kenal 5thn lepas.

    ReplyDelete
  4. Liyaa:konpem suamimu yg bgtau.xdapek nk brbual lama ngan die sbb byk sgt iklan xbrbayar.hahaa...

    Nurarinab:sumthing happen must be a reason rite...so far akak ok jeeeerrr..

    Liza:tq tq...

    Kdg2 sbg isteri, terlalu sabar tu blh bunuh jiwa smpi 1 tahap kita merana.huh!

    ReplyDelete
  5. rasa macam nak menangis baca N3 ni..walaupun tak pernah jumpa di alam reality tapi akak rasa terharu sebab dah berkawan di alam cyber..semoga mummy tabah hadapi dugaan Allah ni, insyaallah, pasti ada hikmahnya di hari kemudian...

    ReplyDelete
  6. Chik na: rasanye ni la N3 saya yg plg cool.hehee...so far i'm really ok & fine.doakan yg trbaik utk saya & khaleesa je ye.chik na antara feveret blogger saya slalu follow.org kata selagi xluah, hati xtenang. so lbh baik saya buat pengakuan terbuka nih.

    ReplyDelete
  7. errrkkk... mummy~ x tau nak komen ape sebenarnye.. terkejut sangat bila baca n3 nih.. ape pon.. harap mummy tabah hadapi dugaan ini.. moga mummy dan anak dara mummy yang comey tuh bahagia selalu k~

    ReplyDelete
  8. harap bersabar menempuh dugaan.. Tuhan menguji kita..

    ReplyDelete
  9. moga leza tabah menempuh dugaan ini....
    semoga sentiasa bahagia ...khalesa ada...family tersayang ada, kwn2 ...
    akak doa terbaik utk awak ....
    ada hikmahnye...

    ReplyDelete
  10. h0pe y0u'll aLways be fynee kak Lezah. aLways be t0ugh & str0ng. i'm pr0ud to kn0w you & reaLLy beLieve in y0u. i know you are det great!

    ReplyDelete
  11. sorry to hear it k.leezah. hope smua2 bakal ok.ok pasni yup. (oh ya, thnx for comin'our wedd aritu). t8gudcr diri n lisa yup. rindu nk jupe si kecik tu nie

    ReplyDelete
  12. sabar ya... kuatkan semangat. mungkin ada hikmahnya...

    sy ada kawan(s) yg melalui pengalaman begini.. sy sebenarnya cukup mengkagumi kekuatan mereka yg melalui saat getir begini....

    tiada siapa yg minta begini akhirnya... tapi sy paham, dalam suatu ketika dan keadaan... mungkin ini adalah kebaikan bersama....

    tabahkan hatimu....

    ReplyDelete
  13. baru berkesempatan baca blog mummy ni...
    past is past...live must be go on...semoga tabah mengharungi hari yang mendatang...yg ESA jangan dilupa...

    ReplyDelete